home english harta site-ului contact search
Printeaza pagina Adauga pagina la favorite Trimite pagina pe e-mail

home


Generali in Romania

     
  a  
 
Sediul "Generala"
 

Istoria Grupului Generali în România începe în anul 1835, odatã cu înfiintarea primei sucursale, în cel mai mare oras comercial românesc al epocii, Brãila, si având, în principal, ca obiect de activitate, asigurarea mãrfurilor transportate.

La data de 19 martie 1897, tot la Brãila, beneficiind si de capital românesc, prin participarea Bãncii Marmorosch Blank&Co., se înfiinteazã Societatea Românã de Asigurãri Generale. Aceasta a reusit, chiar de la început, în principal datoritã puternicelor sale legãturi internationale, ca politele de transport emise sã fie agreate pentru prima datã de bãncile si institutiile din strãinãtate, având acelasi regim cu marile societãti de asigurare din Occident.

Dupã doi ani de functionare la Brãila, societatea îsi mutã sediul la Bucuresti, iar mai apoi îsi schimbã numele în GENERALA - Societate Românã de Asigurari Generale. Societatea cunoaste o dezvoltare rapidã, astfel încât, în anul 1935, Generala devine numãrul unu pe piata asigurãrilor din România, fiind actionarã la mai multe societãti de asigurare din tarã, cum ar fi: Dacia-România, Steaua României, Prima Ardeleanã.

În anul 1948, datoritã contextului politic, grupul Generali este fortat sã se retragã de pe piata est-europeanã. In anul 1993, Generali revine pe piata româneascã. Astfel, se înfiinteazã societatea Generala Asigurãri S.A., având capital mixt italiano-român, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii românesti, activitatea vizând în principal asigurãrile generale. În anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni, numele companiei devenind GENERALI Asigurãri.

Anul 1993 marcheazã revenirea companiei Generali pe piata din România, societatea oferind, pentru început, clientilor sãi (persoane fizice si persoane juridice) o gamã largã de asigurãri generale, precum: asigurãri de incendiu, furt si tâlhãrie, CASCO, rãspundere civilã, asigurarea de întrerupere a afacerilor, asigurarea pentru toate riscurile de constructie, asigurarea pentru toate riscurile de montaj, asigurarea de leasing, asigurãri maritime si de transport etc.


Începând din 2001, odatã cu lãrgirea portofoliului prin încheierea de asigurãri de viatã, Generali acordã o atentie sporitã clientilor sai persoane fizice si corporatii. În acest sens, au fost lansate noi produse din categoria asigurãrilor de viatã.

În ceea ce priveste infrastructura, reteaua teritorialã de distributie a societãtii Generali Asigurãri este alcãtuitã în prezent din agentii si puncte de lucru situate în orasele importante din tarã.

Info Line

as

Vreau sa ma informez Vreau sa ma informez

sad

 Noutati

Vezi toate noutatile

termeni si conditii © Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.