home english harta site-ului contact search
Printeaza pagina Adauga pagina la favorite Trimite pagina pe e-mail

homeFond de Pensii - ARIPI

 • Directoratul societatii a decis ca incepand cu data de 10.04.2021, Administratorul Generali SAFPP SA sa investeasca in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romānia, de statele membre ale Uniunii Europene sau apartinānd Spatiului Economic European cu depasirea procentului de 70% din valoarea totala a activelor Fondului de Pensii Administrat Privat ARIPI, art. 25 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Prezenta decizie este valabila incepand cu data 10.04.2021 si pana la data de 10.04.2022.

 • Directoratul societatii a decis ca incepand cu data de 13.04.2020, Administratorul Generali SAFPP SA sa investeasca in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romānia, de statele membre ale Uniunii Europene sau apartinānd Spatiului Economic European cu depasirea procentului de 70% din valoarea totala a activelor Fondului de Pensii Administrat Privat ARIPI, art. 25 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 • Societatea Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. in calitate de Administrator al Fondului de pensii administrat privat ARIPI anunta participantii ca Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia nr. 1022/14.08.2014 a respins cererea de avizare definitiva a societatii noastre de modificare a contractului de societate civila de constituire a Fondului de pensii administrat privat ARIPI nr. 2635/06.08.2007.

  Va informam ca modificarea contractului de societate civila de constituire a Fondului de pensii administrat privat ARIPI nr. 2635/06.08.2007 nu va mai avea loc.

  Prin urmare forma valabila a contractului de societate civila de constituire a Fondului de pensii administrat privat ARIPI nr. 2635/06.08.2007 este cel incheiat la constituirea Fondului si poate fi consultata aici

  Prezentul anunt este publicat in data de 22 august 2014 in conformitate cu art. 78, alin. (2) din Norma nr. 4/2007 privind autorizarea fondului de pensii administrat privat, cu modificarile si completarile ulterioare si dispozitiile art. 2 din Decizia nr. 1022/14.08.2014 emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara.


 • Actul Aditional nr. 1 la Contractul de Societate Civila de constituire a Fondului de Pensii Administrat Privat ARIPI nr. 2635/06.08.2007 care va intra in vigoare dupa obtinerea avizului definitiv al Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania (in format PDF)

 • Adresa de informare īn vederea obtinerii consimtamāntului participantilor F.P.A.P. ARIPI cu privire la modificarea contractului de societate

 • Declaratia privind politica de Investitii pentru Fondul Administrat Privat ARIPI aprobata prin Decizia CSSPP nr. 24/20.03.2013 publicata pe pagina web a societatii in data de 28.03.2013 (in format PDF)


 • Declaratia privind politica de Investitii pentru Fondul Administrat Privat ARIPI aprobata prin Decizia CSSPP nr. 88/11.07.2012


 • DECIZIE DIRECTORAT Nr. 201202202
  Directoratul societatii a decis ca incepand cu data de 20.02.2012, Administratorul Generali SAFPP SA sa investeasca in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romānia, de statele membre ale Uniunii Europene sau apartinānd Spatiului Economic European cu depasirea procentului de 70% din valoarea totala a activelor Fondului de Pensii Administrat Privat ARIPI, art. 25 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Decizia Directoratului este valabila incepand cu data 20.02.2012 si pana la data de 30.06.2013.


 • Actionari puternici

  Administratorul Fondului de Pensii Administrat Privat ARIPI este Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., societate pe actiuni, cu un capital social de 52 milioane RON, al carui actionar majoritar este Generali CEE Holding B.V., unul din cele mai mari grupuri financiare care activeaza īn Europa Centrala si de Est.

  Metode sigure de investitie dar in acelasi timp profitabile
  • Politica investiţională abordată de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. este una sigură, conform legilor în vigoare, dar care urmăreşte în acelasi timp o profitabilitate crescută pentru participanţii la Fondul de Pensii ARIPI.
  • Astfel, Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. va investi īn instrumente cu risc scazut, īn proportie de 55% din valoarea totala a activelor (51% īn titluri de stat emise de Ministerul Finantelor din Romānia, de state membre UE sau apartinānd Spatiului Economic European; 3% īn obligatiuni si alte valori mobiliareale organismelor straine neguvernamentale, cotate la burse de valori autorizate; 1% īn titluri de stat si alte valori mobiliare emise de state terte (SUA, Canada, Japonia), restul de 45% fiind investite īn instrumente cu grad ridicat de profitabilitate (36% īn valori mobiliare tranzactionate pe piete din Romānia, UE sau Spatiul Economic European; 5% īn instrumente ale pietei monetare, inclusiv conturi si depozite la banci sau sucursale ale institutiilor de credit autorizate īn Romānia; 2% īn obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritati publice din Romānia, UE sau Spatiul Economic European; 2% īn titluri de participare ale organismelor de plasament colectiv īn valori mobiliare din Romānia sau alte tari).
  • Participanţilor li se distribuie în mod egal şi nediscriminatoriu, sumele rezultate din investirea activelor.
  • Dumneavoastră aveţi dreptul de proprietate exclusivă asupra banilor, drept garantat de lege.
  Garantia activelor nete personale

  Īn cazul īncetarii calitatii de participant, precum si īn cazul transferului la un alt Fond de Pensii, Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. va garanteaza ca valoarea activelor dumneavoastra nu va fi mai mica decāt suma contributiilor platite, diminuate cu penalitatile de transfer si cu comisioanele legale.

  Orice s-ar īntāmpla, banii acumulati nu se pierd
  • Spre deosebire de pensia de stat, banii acumula]i īn contul de pensie privata nu se pierd īn caz de deces sau īn caz de invaliditate.
  • Īn caz de deces, Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. va achita activul net personal mostenitorilor legali.

  Este foarte simplu şi nu vă costă nimic în plus!

  Comisioane de administrare percepute de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. 

  Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. percepe comisioane de administrare in conformitate cu legea, dupa cum urmeaza:

  • comision de administrare īn cuantum de 2,5% din contributiile platite de participant la fondul de pensii
  • comision de administrare īn cuantum de 0,6% din totalul activelor nete aflate sub administrare
  • penalitati de transfer īn cuantum de 5%, aplicate activului net personal, īn cazul īn care parti-cipantul doreste transferul la un alt Fond de Pensii, mai devreme de 2 ani de la data aderarii la Fondul de Pensii ARIPI.

  Urmariti cum va creste pensia!

  Din momentul in care ati devenit clientul nostru, Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. va informeaza periodic despre evolutia pensiei dumneavoastra:

  • saptamanal pe internet va fi publicata valoarea neta unitara a activelor, precum si rentabilitatea fondului;
  • anual printr-un extras de cont gratuit.

  Traseul banilor dumneavoastra

  • Angajatorul trimite impozitul aferent asigurarilor sociale (25%) catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala iar situatia platilor catre Casa Natioanala de Pensii Publice. Cele doua institutii realizeaza distributia banilor dumneavoastra catre Fondul de Pensii ARIPI.
  • Principalul obiectiv al Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. este acela de a administra contul dumneavoastra cu scopul de a obtine cresterea seminificativa pe termen lung a investitiei īn conditii de siguranta.

   

  ^ Sus

   

   

   

  Info Line

  as

  Vreau sa ma informez Vreau sa ma informez

  sad

   Noutati

  Vezi toate noutatile

  termeni si conditii © Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.